Založ si blog

Bodanie sa štetcom v detskej televízií? To nie je vtip, ani nepodarený.

Detské televízie vysielajúce v slovenskom jazyku a vkladajúce do programu výučbové anglické výučbové programy sú určite vítaná záležitosť. Jednou z takých je aj LALA TV, ktorá začala vysielať v roku 2019.

Kedže mám doma takmer dvojročného syna, niekedy detskú televíziu sleduje a ja s ním. Okrem spievajúcich prasiatok, autíčok a zvláštne znejúcich animovaných piesní, sa do programu dostal aj klip kde vystupujú dvaja mladíci a spievajú na námet piesne „Hej sokoly“ o strastiach školskej dochádzky. Tá pieseň je hrozná, ale to by mal hodnotiť niekto veci a kritiky znalý a samozrejme treba vziať do úvahy, že predsa ide o detskú televíziu. No narážame tu na to, čo keď som videl, tak som myslel, že mám vidiny.

Určite si pamätáte smutný príbeh z Topolčian z roku 2006, kde žiak bodol spolužiaka štetcom a ten následne zomrel. Totiž v spomínanom klipe po šarvátke štetcami jeden z účinkujúcich akože bodne druhého za lavicou do hrude. Viď obrázok 

Určite sa dá pochybovať o tom, či táto scénka nenapadla režisérov spontánne, nevediac o tomto príbehu. Osobne sa prikláňam k tomu, že nie. Koho by vôbec taká sprostosť napadla. Aj tá skutočná udalosť bola tak ako veľmi nešťastná, tak aj ojedinelá. Umiestniť takéto scénky do klipu, ktorý je určený detskému divákovi je prejav toho najzúfalejšieho cynizmu a je to vrcholne nemiestne.

Považujem za nutné poznamenať, že sám som fanúšikom cynického, občas čierneho humoru a sarkazmu. Avšak ak niečo mierime deťom, treba uvažovať nad tým, čo im odovzdávame. Otázka:“Čo z nich vyrastie?“ totiž nie je žiadne klišé. Sprostredkovávať im zábavu narážkou na udalosť, po ktorej zomrel trinásťročný chlapec a smiať sa pri tom, nie je najlepšia cesta k výchove lepšej generácie.

Snáď sa aj v LALA TV na týmto zamyslia a tento klip nahradia nejakou vtipnou, edukatívnou vložkou. Verím, že o ne nie je núdza. Predsa, objavujú sa aj vo vysielaní LALA TV.

Odpolitizovanie odborov je podmienkou ich prežitia a prestíže.

12.06.2020

V odboroch na Slovensku sa toho od roku 1989 udialo veľa, čo však húževnato pretrvávalo ako status quo, bol postoj zaujímavej časti občanov k odborom, ako k prežitkom socializmu a ich spájania s ROH a komunistickou stranou. Niekto si potom zrejme povedal, že toto nestačí, onálepkujeme sa pre istotu ešte raz a podpísal dohodu so stranou Smer-SD. Okrem toho si táto Dohoda [...]

„Flexibilný zákonník práce a pracovno- právna legislatíva“ – Sulík opäť odkrýva Eldorádo kapitalizmu

19.04.2020

Z programového vyhlásenia vlády vyberáme: „Kľúčový je flexibilný zákonník práce a pracovno- právna legislatíva, ktorá je dôležitá počas konjunktúry, ale ešte viac počas krízy a pre prispôsobenie sa novým podmienkam po kríze.“ Presne tieto parametre má pracovná legislatíva v USA. Podľa niektorých prognóz tu nezamestnanosť presiahne hodnoty [...]

Všetci premiérovi nepriatelia.

13.04.2020

Včera sa na sociálnej sieti objavil pomerne virálny príspevok obhajujúci premiéra Matoviča a poukazujúci na stálekritizujúcu náturu občanov. Nemieri príliš presne. Totižto, od súčasného premiéra nikto neočakáva, že bude Milanom Hodžom dnešných dní. Každý príčetný človek chápe, že prebral krajinu v nie veľmi závidenia hodnej situácii s prázdnym skladom ŠHR, [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 62418x
Priemerná čítanosť článkov: 5202x

Autor blogu

Kategórie